Skip to main content
Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        

Dit is waarom de klanten weglopen bij hun bank met hun spaargeld

Steeds meer zakelijke en privé klanten van banken moet een negatieve rente betalen op hun bankvermogen.

Volgens de banken moet deze stap wel genomen worden. Zelf moeten de banken namelijk een negatieve rente van 0,5 procent betalen op het gestalde geld bij de Europese Centrale Bank (ECB). Dat moeten banken elke nacht verplicht doen met geld dat niet is uitgeleend, maar nog wel in kas is.

De ECB hanteert die negatieve rente om de economie te stimuleren. Bij lage rentes kan er makkelijker geld geleend worden waardoor bedrijven sneller geneigd zijn een lening af te sluiten voor een nieuw project dat werkgelegenheid kan opleveren, is het idee.

Maar omdat het stallen van geld de banken veel geld kosten, wordt er dus een deel van de schade nu ook doorberekend aan de klant. Een negatieve rente vragen aan particuliere klanten schrikt juist af.
En dat dat zie je duidelijk terug in de investeringen in vastgoed.

Negatieve rente bij banken

Steeds meer banken hebben de afgelopen jaren een negatieve rente ingevoerd. Dat gold dan met name nog voor grote bedragen. Waaronder ING, ABN Amro , Rabobank ,Knab en Triodos Bank voerde een negatieve rente in, voor hun spaarders en die een spaarrekening hebben .

Investeren in vastgoed is daarbij een betere investering gebleken.
Daar worden rendementen behaald van 4.5 % tot wel 8 %
En laten we heel eerlijk zijn iedereen die geld gespaard heeft wil daar rente op ontvangen.
Daarom zie je dat steeds meer banken hun filialen sluiten.
Simpelweg omdat de klanten hun spaargeld elders inzetten.

Dit is waarom de klanten weglopen bij hun bank met hun spaargeld

Contact verzoek?

[wpforms id=”8054″ title=”false” description=”false”]

AllEscort