Skip to main content
Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        

Spaarrente negatief. Toch meer rendement uit uw vermogen?

Vanaf 1 juli moeten vermogende klanten van diverse Nederlandse banken een negatieve spaarrente betalen van 0,5%. De negatieve rente geldt voor zowel de zakelijke als particuliere klanten met meer dan € 100.000 op de rekening. Banken verlagen de drempel dan voor negatieve rente van € 250.000 naar € 100.000. ING benadrukt zelfs dat de rente geldt per rekening, en niet per klant. De oorzaak van deze lage rente is dat de ECB (Europese Centrale Bank) met een lage rente bestedingen in de Eurozone wil aanjagen. Sparen wordt dan onaantrekkelijk en investeren en geld uitgeven juist aantrekkelijk.

Een belangrijk instrument van de ECB is de depositorente. Dit is het tarief waartegen de banken hun spaargeld stallen bij de centrale bank. Momenteel is de ECB-depositorente -0,5%. Negatief dus. Door de negatieve ECB-rente is spaarrente van banken verlieslatend. Banken zitten hiermee in een lastig pakket en kunnen zich niet permitteren dat klanten massaal hun spaargeld weghalen. In totaal hadden Nederlandse huishoudens eind 2020 ruim 487 miljard euro op hun betaal- en spaarrekeningen staan.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderzocht wat Nederlanders zouden doen bij een negatieve spaarrente. Hieruit bleek dat slechts 12% het spaargeld op de vrij opneembare spaarrekening zou laten staan. De overige opties waren als volgt:

  • Fysiek bewaren (de bekende ‘oude sok’) 34%
  • Beleggen 20%
  • Schulden aflossen 18%
  • Deposito sparen 11%
  • Uitgeven 5%

De uitkomst van dit onderzoek geeft te denken. Psychologisch gezien zou u kunnen stellen dat geld fysiek bewaren iets zegt over controle en zelfbeschikking; u zit er immers bovenop. Het zegt wellicht ook iets over angst en wantrouwen; het zijn onzekere tijden en behoudt is lijdend.

Angst is echter een slechte raadgever. Investurion wil met een transparant aankoopbeleid en realistische rendementsprognoses zowel spaarders als beleggers de mogelijkheid bieden uw vermogen te laten groeien. Met een rendement van 7% op jaarbasis biedt investeren in vastgoed een zeer aantrekkelijk alternatief. Investurion heeft een telefonische helpdesk waar vragen over investeringsmogelijkheden binnen de vastgoedsector meer dan welkom zijn. Door klanten te betrekken bij onze activiteiten en door maatwerk te leveren, zijn wij in staat positieve impulsen te geven aan de markt van vraag- en aanbod én uw persoonlijke vermogen.

Spaarrente negatief. Toch meer rendement uit uw vermogen?

Contact verzoek?

[wpforms id=”8054″ title=”false” description=”false”]

AllEscort