Skip to main content
Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        

Vastgoed verandert na corona blijvend door trendversnelling

Elke crisis is anders, maar wat ze gemeen hebben is dat ze tot nieuwe inzichten leiden. Dat gebeurt dan ook niet geleidelijk, maar meer sprongsgewijs. Corona zorgt ook voor zo’n trendversnelling. Wie denkt dat we na corona terugkeren naar het oude normaal, die heeft het mis. Het oude normaal is niet langer de norm. Willen we de vastgoedmarkt van morgen begrijpen, dan moeten we dus zien dat corona grotere bewegingen in gang zet. We schetsen er drie:

1. Het harde perspectief: disruptieve technologie
Corona legt de rode loper uit voor nieuwe technologie. Tech-aandelen worden op de beurs voor recordprijzen verhandeld en er is een wereldwijd tekort aan computerchips. Dat is niet voor niets. Tijdens de crisis heeft thuiswerken zich technisch bewezen en e-commerce groeit hard. En het maakt veel reisbewegingen minder noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat we anders gaan werken, winkelen en recreëren. En als ons gedrag verandert, dan heeft dat invloed op vastgoed.

2. Het zachte perspectief: de comeback van lokaal betekenisvol
Waarom zouden mensen nog fysieke plekken bezoeken met al dat digitale gemak? Het antwoord is dat vastgoed toekomst heeft waar online weinig toevoegt en waar de fysieke en digitale wereld samensmelten. We doen meer vanuit huis en daarom wordt ‘lokaal betekenisvol’ steeds belangrijker. Locaties die voor mensen meerwaarde hebben, onderscheiden zich. Dat geldt voor kantoren, winkels en vermaak. Maar het geldt ook voor bedrijvigheid. Internationale handels- en bevoorradingsketens bleken tijdens corona kwetsbaarder dan gedacht. Bedrijven willen voortaan minder afhankelijk zijn van specifieke toeleveranciers of landen. Ze kiezen daarom voor verbreding van hun netwerk en huisvesten kernactiviteiten liever dichter bij huis.

3. Het brede perspectief: gezonder, duurzamer en leefbaarder
Corona is in de kern een maatschappelijke crisis. We moesten ons gedrag aanpassen, zoals bij het verplicht afstand houden of het beperken van bezoek. Maar de menselijk kant deed er meer toe dan gedacht. Ondanks dat nieuwe technologie doorbrak, voelden mensen massaal de behoefte om erop uit te gaan en elkaar in het echt te ontmoeten. Het belang van gezondheid en een aantrekkelijke openbare ruimte kreeg zo meer aandacht. Meer mensen kiezen voor een huis buiten de stad. Ook verduurzaming draagt daar aan bij en komt in een versnelling. Bij bouw en ontwikkeling van gebouwen en steden moeten we meer aandacht hebben voor gezondheid, duurzaamheid en leefbaarheid.

Contact verzoek?

[wpforms id=”8353″ title=”false” description=”false”]
AllEscort