Skip to main content
Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        

Zet in op transformatie – van ongebruikt tot woning

CBS zijn zowel in 2019 als 2020 ruim 12.000 woningen gerealiseerd via transformatie. Dit aantal kan de komende jaren toenemen als meer gebouwen hun functie verliezen. Uit ramingen van Planbureau voor Leefomgeving blijkt bijvoorbeeld dat door de huidige corona crisis de winkel leegstand in binnensteden met 40% kan stijgen tot eind 2021. En door de versnelde opkomst van thuiswerken, daalt ook het kantoorgebruik. Daarnaast zijn er genoeg kansen in overbodig maatschappelijk vastgoed en aan randen van bedrijventerreinen. Kansen die wij bij Investurion graag willen verzilveren.

Transformatie van structurele leegstand versterkt gebieden en voegt waarde toe aan de bebouwde omgeving. Afhankelijk van de mogelijkheden kan transformatie ook bijdragen aan de opgave om meer en bij voorkeur betaalbare woningen te realiseren. Dat veel politieke partijen willen ingrijpen middels regulering van de woningmarkt valt te begrijpen, maar politieke grillen en tussentijdse regelwijzigingen staan haaks op de langetermijnvisie van beleggers. Als er meer gereguleerd wordt bestaat het risico dat de politiek vastgoedbeleggers de markt uitdrijft. Vastgoedbeleggers zijn echter onmisbaar in de transitie van de woningmarkt want juist nu is er voldoende kapitaal en bereidheid om te investeren. Met de Actieagenda Wonen, die het NVB samen met 34 organisaties ontwikkelden, ligt er bovendien een breed gedragen, uitvoerbaar aanbod. Voor beleggers is het geen probleem om voorwaarden te stellen aan woningbeleggingen, maar politiek Den Haag kan van beleggers geen sociaal-maatschappelijke bijdrage verwachten als zij zelf geen rendement kunnen behalen. Dan laten oplossingen voor de woningmarkt veel langer op zich wachten.

Contact verzoek?

[wpforms id=”8353″ title=”false” description=”false”]
AllEscort