Antwoord op de meest
gestelde Vragen Investurion


Vraag informatie aan

FAQ

Hoe kan ik beleggen?

Inschrijven belegging U kunt zich eerst inschrijven voordat u kunt gaan beleggen. Dit kan als natuurlijk persoon of namens een bedrijf.

Betalen U kunt de inschrijving voltooien door middel van een iDEAL-betaling. Als u een groter bedrag wenst te beleggen, kunt u meerdere keren een iDEAL-betaling van €10.000,- doen. Een iDEAL- betaling wordt geautomatiseerd verwerkt en bevestigd.

Volgeschreven Als het bedrag van de obligatielening is bereikt, krijgt deze de status “Volgeschreven”. Het is dan niet meer mogelijk om te beleggen. Bij elke belegging geldt een bedenktermijn van 14 dagen, waarin een belegger het recht heeft om de inschrijving te wijzigen of te annuleren. De obligatielening houdt de status “Volgeschreven” totdat de bedenktermijn voor alle inschrijvingen is verlopen.

Waarom kan een prospectus vrijgesteld zijn van goedkeuring door de AFM?

Als één of meerdere van deze punten voorkomen is een prospectus vrijgesteld van goedkeuring door de AFM:

  • De aanbieding is gericht op minder dan 150 personen.
  • De effecten kunnen (al dan niet in een pakket) slechts worden verworven tegen een waarde van ten minste €100.000 per belegger.
  • De aanbieding van effecten door een vereniging of instelling zonder winstoogmerk, om haar niet-commerciële doelen te verwezenlijken.
  • De nominale waarde van een effect is €100.000 of meer.

Zo ook bij deze aanbieding

  • De totale tegenwaarde van de effecten die worden aangeboden, minder is dan €5 miljoen, berekend over een periode van 12 maanden.

Het is ook mogelijk dat er bij een aanbieding geen goedgekeurd prospectus beschikbaar is doordat de aanbieding niet prospectusplichtig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als de effecten niet verhandelbaar zijn of als het gaat om een aanbieding van deelnemingsrechten in een open-end beleggingsinstelling. Bron: AFM

Wat is Crowdfunding?

Crowdfunding is het uitlenen van relatief kleine bedragen door een grote groep beleggers aan een onderneming via een online platform. Bij het uitlenen van geld aan een bedrijf is de compensatie rente op de lening. Deze vorm heet ‘loan based crowdfunding’ of ‘crowdlending’. Bij deze vorm van crowdfunding is financieel rendement belangrijk.

Wat betekent “geen prospectusplicht”?

Voor een beleggingsaanbieding is meestal een vergunning nodig of moet de onderneming een prospectus laten goedkeuren door de AFM. Soms gelden er vrijstellingen en valt een beleggingsaanbod niet onder het toezicht van de AFM. We spreken dan van een vrijgestelde belegging. Een belegging is bijvoorbeeld vrijgesteld als alle beleggers gezamenlijk in totaal maximaal €5 miljoen in de belegging kunnen investeren. Bron: AFM

Valt de obligatielening onder Crowdfunding?

Nee, bij crowdfunding sluit u een lening af via een bemiddelingsplatform van geldgevers en geldvragers. Een crowdfundingsplatform moet een crowdfunding investeerderstoets afnemen bij iedere consument die meer dan € 500 via het platform investeert. Nu belegt u rechtstreeks in het bedrijf. U verstrekt het bedrijf een lening en beslist zelf hoe groot de lening is. De voorwaarden voor de lening treft u aan in het Informatiememorandum.

Waar vind ik de essentiële beleggersinformatie?

Essentiële informatie is informatie die u in ieder geval nodig heeft om een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Onder de kop Documentatie op deze pagina treft u het bij de AFM ingediende wettelijke informatiedocument aan en informatie over o.a. de risico’s, de zekerheden en garanties, de voorwaarden van de lening, de fiscale behandeling en de huidige financiële situatie.

Kan ik de aankoop van Obligaties ontbinden?

Ja, de AFM vindt het belangrijk dat u als consument een bewuste keuze maakt om te investeren. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot reflectie. Dit is op twee manieren vormgegeven:
1) U moet actief bevestigen dat u het informatiememorandum heeft gelezen, voordat u op de bestelknop drukt.
2) U heeft de mogelijkheid tot ontbinden gedurende 14 dagen. Dit kan per schriftelijke bevestiging. Aan deze annulering zijn geen kosten verbonden. Als de investering niet binnen 14 dagen wordt geannuleerd, dan is deze daarna definitief geworden.

Hoe kan ik inloggen op mijn dashboard?

Ga naar de funding site en login via de inlogknop rechtsonder op de site. Met uw gebruikersnaam (emailadres) en wachtwoord komt u op uw dashboard.

Hebt u geen bevestiging email ontvangen?

Vergeet niet in de ongewenst email (spam) te kijken. Mocht u geen email hebben ontvangen kan het zijn dat u per ongeluk van de emaillijst bent gehaald (unsubscribed). Neemt u dan contact met ons op.

Hoe kan ik obligaties verkopen of overdragen?

Obligatiehouders die hun obligaties willen overdragen kunnen dit schriftelijk bij ons aangeven.

Wat doet een projectontwikkelaar

Het aanvragen van vergunningen. Het maken van berekeningen zoals bijvoorbeeld het beoordelen van het woon- en leefklimaat. Het opstellen van een ruimtelijke onderbouwing. Het opstellen van een landschappelijk inpassingsplan.
En alle desbetreffende vergunningen die nodig zijn om uw plannen te realiseren.

Bouwen jullie zelf?

Bouwen is niet iets waar u al te licht over moet denken. Het is fantastisch om alles zelf te mogen bedenken en beslissen, maar wij hebben voldoende kennis maar bouwen is een vak apart. Dat laten we graag aan onze externe bouwers over Het is best een uitdaging om de consequenties van al de te maken keuzes te overzien. Heeft u vragen? Neemt u gerust contact op!

Hoe wij ons vastgoed financieren

Met een vastgoedfinanciering – ook wel een vastgoed hypotheek of zakelijke hypotheek genoemd – krijgen wij een lening voor ons vastgoed in ruil voor rente en wat extra kosten. Deze lening verkrijgen wij middels de uitgifte van een obligatielening. Zo financieren wij ons vastgoed zonder tussenkomst van een bank.
Heeft u interesse? Kijk dan op onze Funding website www.investurionconnect.nl

Vastgoedbeheer & onderhoud

Om vastgoed te laten renderen is het belangrijk om het met zorg te behandelen en te onderhouden. Of het nu gaat om residentieel of commercieel vastgoed of om een horecapand: gedegen onderhoud zorgt ervoor dat uw huurders aangenaam kunnen wonen en werken en u het maximale uit uw vastgoedobject kunt behalen.

Heeft u andere vragen?

Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op.


026 – 23 40 045


info@investurion.nl

Ja neem contact met mij op!

[wpforms id=”8052″]