Skip to main content
Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        Investeer direct en ontvang 6 tot 8% rente per jaar | Schrijf u nu in en begin met investeren in uw toekomst        

Investeren in vastgoed interessant

Welkom bij Investurion – Wij investeren in vastgoed

Vastgoed wordt al lang niet meer gekocht om zelf te gebruiken, maar vooral om te verhuren. Deze verschuiving zien ook de makelaars in Nederland. Dat betekent dat de Nederlandse vastgoedmarkt deels wordt ingenomen door particuliere investeerders. Wij zien vooral bij nieuwbouw dat het percentage private investment zelfs nog een stuk hoger ligt: 40% van alle nieuwbouwpanden wordt vandaag aangekocht door particuliere investeerders. De interesse om te investeren in vastgoed is groter dan ooit. Op dit moment zeggen 2 op de 10 Nederlanders in de toekomst zelf in vastgoed te willen investeren. 2020 is dan ook voor de Nederlandse investeerders in vastgoed een bijzonder goed jaar geweest. Steeds meer Nederlanders kopen vastgoed vanwege de gunstige rendementen die behaalt kunnen worden. Vooral investeringen in woningen, appartementen en kantoorgebouwen zijn zeer in trek als je beseft dat één op de vijf panden eigendom is geworden van private investeerders.
Dat betekent dat we in Nederland een vastgoedmarkt krijgen waarbij de private investeerders meer en meer van zich laten horen. Tot voor kort werd deze markt gedomineerd door grote investeringsmaatschappijen en bouwbedrijven. De vastgoedmarkt is duidelijk aan het veranderen hetgeen resulteert in een grotere huurdersmarkt.

Investeren in zorgvastgoed is een trend gebleken de afgelopen jaren. Het vinden van een juiste zorgleverancier is hierbij een groot probleem want deze zijn simpelweg bijna niet te vinden. Het zal onherroepelijk grote verschuivingen op deze markt met zich meebrengen. Werd er in 2020 nog voor ruim 900 miljoen zorgvastgoed aangekocht; in 2021 zal daar een kentering in komen. De prognose is dat er minder zorgvastgoed wordt aangekocht. De zorgkosten rijzen de pan uit binnen dergelijke private zorginstellingen en overheden grijpen in om dit een halt toe te roepen. Als men kijkt naar de exorbitante hoge salarissen en vergoedingen kan het niet anders dan dat de regering op korte termijn gaat ingrijpen.

Daarom denken wij ook dat we in Nederland weer terug moeten naar het oude systeem van ouderen onder brengen in reguliere bejaardenhuizen om ze zo zorgeloos te kunnen laten geniet van hun oude dag. In plaats dat deze mensen hun volledige pensioen kwijt zijn en 50 euro per maand zakgeld krijgen. Onacceptabel en niet goed voor de bewoner.
Beleggen in andersoortig vastgoed kan immers een goede investering zijn waarbij je middels verhuur ook een goed rendement kunt behalen.
Ondanks de groeiende populariteit om te investeren in vastgoed zullen we bedachtzaam moeten zijn. Internetsites zoals bijvoorbeeld FUNDA is voor mensen die interesse hebben om vastgoed aan te kopen zeer interessant.
Echter we zien steeds meer dat er bij makelaars woningen worden aangeboden met de optie ‘bieden vanaf’. Dit is een grote valkuil, want huizen die te koop worden gezet met bijvoorbeeld bieden vanaf 295.000 euro worden verkocht voor 350.000 euro.
Deze woningen zijn dat vaak niet waard en de koper krijgt dan ook een probleem als men de woning uiteindelijk laat taxeren om een hypotheek te verkrijgen.
Als koper zul je dus zelf een flinke zak geld mee moeten nemen. Echter zul je je dan moet afvragen of je de juiste aankoop gaat doen. En of je woning daadwerkelijk zoveel waard is.
2021 wordt een topjaar voor de vastgoedmarkt en zullen er meer transacties worden gedaan dan in de voorbijgaande jaren. Dat betekent dat er goede rendementen zullen worden behaald; wie wordt daar nou niet blij van?

Leave a Reply

AllEscort